Posts
نمایش آثاری از کوبیسم اکسپرسیو شرقی در نمایشگاه محمدعلی شیوایی (کاکو)

نمایش آثاری از کوبیسم اکسپرسیو شرقی در نمایشگاه محمدعلی شیوایی (کاکو)

محمد علی شیوایی, آثار کاکو, کاکو نقاش, کاکو شیرازی, نمایشگاه آثار کاکو, نمایشگاه‌های آثار محمد علی شیوایی,
آرتیبیشن میزبان آثاری از دوره‌های مختلف کاری محمد علی شیوایی (کاکو)، نمایشگاهی از نقاشی‌بافته‌ها(تاپیستری‌ها) و کولاژهای پارچه‌ای سوررئالیستی و سمبولیک گرفته تا پرتره‌ها و سازهای کوبیستی ایشان شده است

کاکو از اولین هنرمندان علاقمند به شیوۀ کوبیسم و کلاژ در ایران بود که به‌دلیل روحیۀ عرفانی و انزواطلبی‌اش‌ کمتر شناخته شده است. او در ابتدا با پیروی از ونگوگ در هنرهای زیبای تهران نقاشی را به‌طور جدی آغاز کرد و سپس با ادامۀ تحصیلات خود در مدرسۀ بوزار فرانسه(Beaux-art) و الهام از آثار امپرسیونیسم و نقاشانی چون کلودمونه، ادوارد مونه، دگا، سیسلی و پیسارو نقاشی را ادامه داد. شیوایی به‌تدریج با عبور از امپرسیونیسم به طرف سزان و سپس پیکاسو و ژرژبراک کشیده بود و در دانشگاه هنرهای زیبای پاریس زبان‌زد اساتید دانشکده شد، تاآنجاکه او را پیکاسوی دوم می‌نامیدند.

کاکو با تأثیرپذیری از آثار پیکاسو و براک، با بکارگیری خط و سطح، و ترکیب فرم به فضایی دیگرگونه و شخصی از کوبیسم، یعنی کوبیسم اکسپرسیو رسید و با توجه به تفکرات عرفانی، سوژه‌ها و فضای آثارش رنگ شرقی به‌خود گرفت. سوژه‌های مورد علاقه او غالبا مردان و زنان نوازنده، طبیعت بیجان با میز و سازهای ایرانی مانند تنبک، تار، سه تار، دف و گاهی گل و ظرف میوه و بخصوص پرنده و هیاکلی با بدن انسان و سرهایی سمبولیک از حیوانات و اجسام نمادین بوده است.

شیوایی در طول سفرهایش بعد از تحصیل در فرانسه نمایشگاه‌هایی در پاریس، یونان، ایتالیا و اسپانیا برگزار کرد و در سال 1350 نیز در ایران اولین نمایشگاه کولاژ خود را برگزارکرد تا مردم این سبک را بشناسند. او اولین هنرمندی بود که سبک کوبیسم و کلاژ را در ایران رواج داد و خود نیز صاحب سبک کوپ‌اکسیرسیو شد. در این دوران گالری‌های سیحون، سپهری، کیهان، سبز، فرشته، نیازی، هما و دوسالانۀ نقاشی، کارهایش را به نمایش گذاشتند. او در سال ۱۳۵۹ به زادگاهش شیراز بازگشت، دست از کار کشید و گوشه عزلت را برگزید. اما در سال 1371 با کمک خانواده‌اش نمایشگاه‌هایش را پیش گرفت و تا آخر عمر آثارش را با وجود بیماری خلق کرد. کاکو آخرین نمایشگاهش را در 13 مرداد سال 1380 در شهر شیراز در نگارخانۀ سرو برگزار کرد و در چهارم مهرماه غریبانه با دنیا وداع گفت.

برگزاری نمایشگاهی از آثار محمد علی شیوایی کاکو در آرتیبیشن

 آرتیبیشن اکنون میزبان آثاری از دوره‌های مختلف کاری وی، از نقاشی‌بافته‌ها(تاپیستری‌ها) و کولاژهای پارچه‌ای سوررئالیستی و سمبولیک ایشان گرفته تا پرتره‌ها و سازهای کوبیستی او در این نمایشگاه جمع‌آوری شده است و در گالری آرتیبیشن به نمایش گذاشته می‌شود.

نمایش و فروش این آثار در گالری آرتیبیشن به مدت 10 روز در فضای گالری آرتیبیشن واقع در خیابان شریعتی، پایین‌تر از حسینیه ارشاد، نرسیده به همت، گل نبی(غرب)، میدان احمدی‌روشن(کتابی)، خیابان ساسانی‌پور، خیابان قندی(دریا)، پلاک 6 برگزار خواهد شد.نمایشگاه راس ساعت 16، روز جمعه 13 اردیبهشت‌ماه برگزار و تا 23 اردیبهشت ادامه خواهد داشت. در روز افتتاحیه این نمایشگاه از ساعت 16 تا 20، در 9 روز بعدی از ساعت 11 صبح تا 8 شب و در روزهای تعطیل از ساعت 16 تا 20 برای بازدید عموم باز و از همۀ مخاطبین برای بازدید از این نمایشگاه دعوت می‌شود.

مسیریابی گالری آرتیبیشن

همچنین آثار این نمایشگاه برای علاقمندانی که در تهران سکونت ندارند به‌صورت آنلاین در سایت آرتیبیشن به نمایش گذاشته خواهند شد.

Insert Comment
* Indicates required field
Comments

No comments